Blender recepten voor smoothies, soepen, sauzen en meer

Dat de blender voor smoothies ideaal is, dat weet iedere blender liefhebber. Maar dat er ook blender recepten voor soepen, sauzen en andere gerechten zijn, dat is niet bij iedere eigenaar van een blender bekend. Een blender is een keuken tool die je voor veel meer dingen kunt gebruiken en die het koken makkelijk en snel kan maken. Bovendien is het resultaat soms gewoon veel beter of gemakkelijker te bereiken. In dit artikel lees je manieren om je blender te gebruiken op basis van originele blender recepten. 

Pannenkoeken bakken met de blender

Je kunt een prachtig glad pannenkoekenbeslag maken door alles in de blender te doen. Hier heb je geen ingewikkelde blender recepten voor nodig. Het blender recept is als volgt: begint met het meel en zout, de eieren en alvast een beetje melk. Dit meng je tot een beslag. Terwijl je de blender laat draaien, voeg je de rest van de melk toe tot het beslag de juiste dikte heeft. Laat het geheel in de blender staan voor 20 minuten. Daarna kun je de pannen verhitten met een klontje boter of olie en gewoon vanuit de blender kan je het beslag in de pan gieten. De voordelen zijn een gladder en luchtiger beslag, minder afwas en een nettere werkwijze.

Soep in de blender

Er zijn natuurlijk tal van blender recepten voor soep. Over het algemeen kun je jouw favoriete soep recepten aanhouden, maar de werkwijze is net wat anders. Je kookt namelijk de groentes waarna je deze in de blender doet. Je kunt ook, wanneer je een soep hebt die je wilt pureren, de blender in plaats van de staafmixer gebruiken. Blender recepten voor soep kunnen koud of warm zijn. Kijk wel of jouw blender bestand is tegen hitte. Voor de liefhebbers van recepten voor soep bestaan er echte soepmaker blenders. Deze kunnen ook verhitten. Nog een laatste tip voor soepen met de blender maken. Je kunt ideaal restjes van de vorige maaltijd tot soepen verwerken door ze in de blender te doen. 

Fluffy breakfast met blender eggs!

Wanneer je eieren in de blender doet, kun je ze echt goed luchtig krijgen. Je kunt eventueel een beetje melk toevoegen, zout, kruiden of andere smaakmakers. Een ding is gegarandeerd, je krijgt hele luchtige eieren! Ideaal voor een luxe ontbijt in het weekend. 

Blender recepten voor saus

Net als soep, kun je ook saus in de blender maken. Je kunt de groente eerst koken, maar je kan ook alles vers in de blender mixen. Denk aan een pastasaus waarbij je als basis de tomatensaus of tomaten uit blik al in de blender fijn maalt. Je hoeft de schil van verse tomaten niet eens meer te verwijderen. Handig, en je werkt wederom een stuk schoner dan dat je met de staafmixer de spetters op je plafond krijgt.

Shakes voor sporters

Blender recepten zijn lekker en ook nog eens voor iedereen gezond. Wanneer je veel sport is het soms moeilijk om aan je dagelijkse hoeveelheid eiwit te komen. Daarom nemen veel sporters eiwitshakes. Je kunt deze in een shakebeker maken door eiwitpoeder te mengen met melk of water. Maar waarom geen blender recepten proberen? Veel lekkerder en veel gezonder. Gebruik als basis water of (vegan) melk en voeg noten, fruit en groente toe. Doe één of twee scheppen eiwitpoeder erbij voor je benodigde eiwitten. Een shake bevat zomaar 400 calorieën. Dit is ideaal voor mensen die spieren willen aankomen en een calorieoverschot moeten eten. Vaak staat dit overschot gelijk aan ongeveer 20% extra, dus rond de 400-600 calorieën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *