Alles wat jij wilt weten over ossenhaas

De meeste mensen kennen de picanha en de ossenhaas wel. Dit is een heerlijk stukje vlees dat veel wordt verkocht. Het is over het algemeen heel erg populair. Toch weten weinig mensen waar dit overheerlijke stukje vlees vandaan komt. Dat het vlees is, is eigenlijk het enige gegeven. Wil jij meer weten over de ossenhaas? Lees dan snel verder

 

Waar komt de ossenhaas vandaan?

 

Goed om te weten is dit stukje vlees over het algemeen komt uit Angus, Hooglander en Limousin runderen. Dit zijn gaat dus specifiek over de ossenhaas in Nederland. Deze runderen worden groot in de mooie natuurgebieden van Nederland. Er wordt naar gestreven dat er niet wordt bijgemest en dat het proces soepel verloopt. 

 

Je moet dus geen kunstmatig vlees verwachten, want dat is niet de bedoeling. Natuurlijk weet je nooit precies wat voor ossenhaas je voor je hebt, maar de kans is groot dat je natuurvlees krijgt zonder kunstmatige rommel. En gelukkig maar! 

 

Waar groeien ze op?

De runderen groeien allemaal op een andere manier op. Je zou dus kunnen zeggen dat de samenstellingen verschillend zijn. De kuddes zijn dus allemaal anders. Sommige worden expliciet geleid door bijvoorbeeld een dominante stier. Echter hoeft dit niet per se het geval te zijn. Het is ook mogelijk dat je een kudde vol stieren tegenkomt. Er wordt over het algemeen vaak van rund tot rund geslacht. Dit is natuurlijk goed om te weten. 

 

Een zelfredzaam ras

Daarnaast bestaan er ook nog eens een hele hoop zeldzame rassen. Denk bijvoorbeeld aan de Black Angus. Dit heb je vast wel eens op een menukaart zien staan. Ook dit is dus een zeldzaam ras. Daarnaast zijn er nog veel meer runderen die enorm zeldzaam zijn. Kortom: de ossenhaas heeft een hele historie en dit proef je. Het is dus zeker aan te raden om ossenhaas of ossenhaas een keer uit te proberen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *