Leuke weetjes over tomaten

Misschien wel een van de bekendste groentesoorten, de tomaat. De mogelijkheden zijn eindeloos op het gebied van eten. Het kan in een salade, op een pizza of je maakt er een soep van. Maar wat weten we allemaal van de tomaat? In deze blog lees je leuke weetjes over tomaten en wat je er allemaal mee kunt doen op het gebied van koken en kweken.

Sneller bruin worden door tomaten

Is het een feit of een fabel dat je door het eten van onder andere tomaten sneller bruin wordt op vakantie? Het is tot op zekere hoogte een feit. Rode en oranje groenten zitten boordevol vitamine A. Vitamine A zorgt ervoor dat je huid beschermt wordt tegen verbranding door UV-straling. Daarentegen stelt het je huid in staat om in plaats van een rood gloed, een bruine gloed te geven. Door middel van het eten van tomaten, wortels en paprika’s kun je dus wel degelijk sneller bruin worden. Of in ieder geval minder snel verbranden.

Je kunt zelf tomaten kweken

Tomaat is een ideaal gewas om zelf te kweken in Nederland. Zowel in de zomer als in de winter is de mogelijkheid er. In de zomer kun je zelf tomaten kweken in bijvoorbeeld je moestuin. In de winter wordt dit een stuk lastiger. Vaak is de grond bevroren en de buitentemperatuur te laag om de tomatenzaden te laten ontkiemen. Alsnog kun je tomaten kweken in de winter. Maak bijvoorbeeld gebruik van een kas of plant de tomatenzaden binnenshuis om ze vervolgens te verplaatsen naar je moestuin. Hazera heeft een breed assortiment tomatenzaden die geschikt zijn voor ieder seizoen zodat je in elk jaargetijde tomaten kunt kweken.

Smaakvol product

Naast dat een tomaat boordevol vitamine zit, heeft het ook een enorm smaakpallet. Om die redenen is het een ideaal product om toe te voegen aan een frisse zomerse salade of juist om te koken of bakken als garnering van een lekker warme winterse maaltijd. Daarnaast kun je tomaten ook gebruiken om er soep van te maken. Zoals je leest zijn de functionaliteiten van een tomaat uiteenlopend en te gebruiken voor allerlei gerechten en toepassingen. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *