Een professionele frietsnijder kopen met deze tips

Het snijden van frietjes kan op verschillende manieren gebeuren. Je kan er natuurlijk voor kiezen om ze gewoon zelf te snijden met de hand, maar je kan ook gebruik gaan maken van een professionele frietsnijder. In het laatste geval moet je er uiteraard rekening mee houden dat er een grote hoeveelheid aardappelen met het hulpmiddel gesneden zullen moeten worden. Dit betekent dat gebruikmaken van een standaard exemplaar welke is gemaakt van plastic uiteraard doorgaans niet voldoende zal zijn. In ieder geval, ben jij van plan om een professionele frietsnijder te kopen en ben je daarvoor nog op zoek naar enkele interessante tips? Dan ben je hier aan het juiste adres. 

Van welke materialen moet de frietsnijder zijn gemaakt? 

Wanneer we de verschillende frietsnijders op de markt even in detail gaan bekijken kunnen we vaststellen dat we ze grofweg kunnen indelen in twee verschillende categorieën. Het gaat hierbij enerzijds om de plastic frietsnijders en anderzijds om de exemplaren die zijn gemaakt van RVS. Het spreekt voor zich dat deze laatste over een merkbaar langere levensduur beschikken. Ben je op zoek naar een interessante frietsnijder om te kunnen gebruiken in een professionele omgeving? Dan spreekt het voor zich dat het altijd de moeite waard is om te kiezen voor een RVS exemplaar.

Welke dikte van frietjes moet ze kunnen snijden?

Een zeer belangrijke tip om rekening mee te houden bij het kopen van een professionele frietsnijder heeft betrekking tot de dikte waar de frietjes over dienen te beschikken. Wat dit betreft moet je er rekening mee houden dat de dikte behoorlijk kan variëren. Zo zijn er bijvoorbeeld de hele dunne exemplaren van minder dan 5 mm, maar is het ook mogelijk om friet te snijden van tussen de 6 & 7 mm zoals ze worden opgediend in fastfoodketens. Uiteraard kan je ook gewoon een normale, dunne friet maken van 8 à 9 mm. Ben jij iemand die vooral houdt van hele dikke frietjes? Dan moet je rekening houden met een dikte van friet variërend van tussen de 12 & 15 mm. Hoe dan ook, ongeacht waar jouw voorkeur ook naar uit mag gaan op vlak van dikte van de friet spreekt het natuurlijk wel voor zich dat je een frietsnijder moet gebruiken die ze kan maken. 

Kies voor kwaliteit en verzeker jezelf van een lange levensduur

Het is bij het kopen van een professionele frietsnijder in het bijzonder van belang om te kiezen voor kwaliteit. Heel wat mensen kiezen voor het aanschaffen van een voordelig exemplaar, maar vaak is deze niet gemaakt van een echt stevig materiaal. Het probleem daarbij zit hem in het feit dat dergelijke frietsnijders doorgaans geen lang leven beschoren zijn. Dit kan betekenen dat je binnen geen tijd terug zal moeten investeren in een gloednieuw exemplaar. Dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Ga je dus met andere woorden over tot het kopen van een professionele frietsnijder en wil je graag voorkomen dat je binnen geen tijd terug zal moeten investeren in een nieuw exemplaar? Kies dan bij voorkeur meteen voor de best mogelijke kwaliteit die er bestaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *